perjantai 19. syyskuuta 2014

Ender's Game kohti ensi-iltaa 27.9.!

Ensi-ilta lähestyy. 27.9. Teatteri Toivon Ender's Game saapuu kokonaisuudessaan yleisön eteen.

Ender's Gamen työryhmä valmistautuu kovaa vauhtia lähestyvään esityskauteen. Lomilta paluun jälkeen treenit on puskettu turbokierroksille ja kohtaukset löytävät muotonsa ennen keskiviikkona 24.9. tapahtuvaa lehdistönäytöstä. Iltaisin teatteri muuntautuu työpajaksi, jossa rakennetaan lavastuksia, ommellaan puvustuksia, soitellaan yhteistyökumppaneille, valmistellaan tarjoiluja, harjoitellaan kohtauksia, pidetään kuntopiirejä... Kaikkea maan ja taivaan väliltä, joka liittyy jo viikon päässä häämöttävään ensi-iltaan. Jos jo ennen Teatteri Toivolla on voinut odottaa jotain kummallista, nykyinen meno on suorastaan toiselta planeetalta!

Vaikka produktiolla on ollut jo puoli vuotta aikaa valmistautua esityskauteen, on Toivolla tuttuun tapaan täysi kiire päällä ennen kuin on valmista. Viimeiset silaukset vaativat koko työryhmältä hurjaa venymistä ja omistautumista. Ilmeisesti on mahdotonta aloittaa liian aikaisin! Mutta niinhän se on, että saavutukset ovat saavutuksia vasta sitten kun saadaan aikaiseksi jotain itseään isompaa! Tämä on isoa!

Kohtauksia Ender's Gamesta on esitetty jo Elmu ry:n, Teatteri Toivon ja Like Kustannuksen yhteisellä Kohtausklubilla, jossa kulttuurinnälkäiset ovat saaneet ensimmäisiä maistiaisia tulevasta elämyksestä. Julisteita ja flyereita on levitetty, sopimuksia on tehty, Facebook on täytetty teasereilla, lehdistöä ja bloggareita on kutsuttu, erilaisia tempauksia on suunniteltu ja ensi-ilta on myyty loppuun... Työ jatkuu viimeisille sekunneille asti ennen esiripun avaamista. Sitten nautimme työmme hedelmistä. Sitten jatkamme taas esityskauden loppuun!

-Juuso


"Ender ei nähnyt Peteriä aikuisten lailla kauniina kymmenvuotiaana poikana, jolla oli tumma pörrötukka ja kasvot, jotka olisivat voineet olla Aleksanteri Suuren.
Ender katsoi Peteria ainoastaan havaitakseen oliko hän vihainen vai kyllästynyt. Ne olivat vaarallisia tunteita, jotka melkein aina johtivat kipuun. Kun Peter nyt havaitsi siteen hänen niskassaan, hänen silmissään näkyi paljonpuhuva vihan leimahdus"


Kuva: Toni Ahola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti